Известие

Collapse
No announcement yet.

моята глезла е доста тромава...мисля

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• моята глезла е доста тромава...мисля

Здравейте колеги, следният факт:
    колицата си върви но си е доста тромава, както се казва съм се съревновавал (нямам предвид гонка ) но с 145 с тези параметри разликата е осезаема в минус на моята 146-ца, когато я вкарам над 4000 об. сякаш става за секунди като отвързано куче но си остава тромава, свещи са добре, кабели, единственото което остава за мен като проблем е дюзите при последна диагностика преди около година, едната ми казаха че си е полупътник ( като преди това са давани за почистване ), ремъци и т.н всичко е точно.
    Като пример да дам при 120км на 5та съм на 4000-4200об. и нагоре си е тегаво до 140 съм стигал на магистрала за пове4е и дума да не става... няма душа ( а и се пак си е на 300 000 скоро ги 4укна )
    Alfa 146 1.4 Boxer 90hp
    Andrey Georgiev

А ти колега, какво повече очакваш от тези 1300 см3 двигател.На стъклото на скоростомера(1,6 боксер) на моята имаше оригинална лепенка MAX 160КМ/Ч. Така ,че ти с по-малкия боксер на какво разчиташ?Друг е въпроса,че и не е първа младост вече.
    Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

Моя боксер 1351 си ги вдига заводските 179 км/ч
      Даже имам акт за 167 км/ч
      На бензин ги вдига.
      Не мога да посъветвам колегата.
      Но знам, че 1.3 боксер е най-тромавия двигател при 145/6, не съм сигурен по книжка е 12.?? сек от 0 до 100 км/ч
      Може една диагностика да покаже
      може да е запушен горивния филтър
      Знам ли?
      146 1.3 боксер 1996г.
      156 SW 1.9 JTD 8V 2002

Comment

Работат е там че това купе ми идва тежичко на това двигателче.
        АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Колега,не че имам база за сравнение,но моята е същата и най-много си върви от 120-130 нагоре.Скоро хванах на една магистрала 190 по километраж и GPS и то на газ и оборотите отдавна бяха в червеното и ме достраша за повече.Но по принцип няма добро ускорение,дори гуми не може да върти но,характеристиките на боксера са такива,няма Nm в ниските обороти.Все пак,както е писал колегата-какво да очакваш от 1,3 литра?

Comment

така си и мислех, но е друго като чуеш и останалите , иначе си е стабилярка колата за годините и км си, доста неща е минала така че е нормално да е тромавичка, това е единственото което не разбирам в Алфа...защо ги правят с не добро съотношение мощност и купе примерно...с доста прилично харчене...но си е страст няма спор!!!
            Alfa 146 1.4 Boxer 90hp
            Andrey Georgiev

Comment

Е,все пак това е най-слабия мотор за 145/6 и е с цели 90 к.с. Когато говорим за боксер това е нормално,карал съм и Субару 1.8 боксер,горе долу колкото Алфата върви ,карал съм и Алфа 33 1,7 16 боксер с турбо компресор,тва нещо е трудно да го задържиш на пътя .А когато говорим за съотношение тегло-мощност,пробвай Фиат Пунто 1.1 моно и ще си промениш мнението за Алфа-та.

Comment

Колега abgeorgiev колко ти харчи?
                146 1.3 боксер 1996г.
                156 SW 1.9 JTD 8V 2002

Comment

---
                  Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:34.
                  Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

нз аз съм карал 145 с такъв мотор и ми се стори доста мудна
                    alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
                    Fiat punto GT in progress ~200hp

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                      Да бе. От 1.3, 8 клапана -> 90 коня. Направо си е мька.
                      Сравнявайте я сьс 146 ако искате да знаете кьде сте. 145 е по лека.
                      Пьк ако искате я сравнявайте с Рено 19 -1,6. Ще разберете кьде са разликите.
                      С цели 30 кила
                      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

---
                        Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:35.

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                          ....Мисьлта ми беше - от мотор 1.3 ,технология от преди 20г имаш 90к.с....
                          Де да бяхя само 20. Боксерът е дебютирал през 1971-ва година в Сюд и специално 1.3 е почти непроменен докрая на съществуването си. Просто през 89-та му слагат хидравлични повдигачи. Това е единственото обновление.
                          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

---
                            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:36.

Comment

Working...
                            X